2014. május 12., hétfő

Tojásfehérjés puhaság mama eperdzsemével

Tojásfehérjés puhaság mama eperdzsemével

Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 13 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 13 dkg sima liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél citrom kifacsart leve

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A vajat olvasszuk meg, majd hagyjuk hűlni. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot és szép simává verjük. A sütőporral elkevert lisztet is fokozatosan hozzászitáljuk, összekeverjük. Végül hozzáadjuk a folyékony vajat és a citromlevet is, és simára keverjük a tésztát. Kivajazzuk/lisztezzük a formát, egyenletesen belesimítjuk a tésztát, és 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük.






A receptet Gabriella konyhájából merítettem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése