Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (fagyasztott)
A töltelékhez:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- csipet fahéj
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió
- porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot.
Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat.
A leveles tésztát egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, majd egyforma csíkokra osztjuk/vágjuk. Minden csík alsó részére teszünk a töltelékből, majd feltekerjük és kifli alakúra formáljuk.
A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd megszórjuk a darált dióval, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12-24 percig sütjük. Sütés után néhány percig hagyjuk a tepsiben hűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Az ötlet Gabriella konyhájából való!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése