2014. május 14., szerda

Görög saláta

Görög saláta

Hozzávalók:
1 db paprika
4 db paradicsom
2 db vörös hagyma
1 db kígyóuborka
10 dkg feta sajt
2 db tojás

Öntet:
2 ek citromlé
1 ek. mustár
5 ek olivaolaj
1 ger. fokhagyma
1 mk oregánó
só, bors

A zöldségeket felkockázzuk. A tojásokat megfőzzük. Az öntethez a citromlében olvadásig keverünk 1 mk sót, hozzáadjuk a mustárt, az áttört fokhagymát, az oregánót és borsozzuk. Apránként öntjük hozzá az olajat. Egy nagyobb tálba rakjuk a kockázott zöldségeket, a tojásokat megpucoljuk és nagyobb darabbokra vágjuk így adjuk a salátához, leöntjük az öntettel és a sajtot rátördeljük. Óvatosan átforgatjuk és tálalásig hűtőben tartjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése