Kókuszos süti
A tésztához:
- 13 evőkanál kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 evőkanál sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál tej
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 3 evőkanál szitált kakaópor
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg vaj
vagy
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát két egyforma adagra osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 evőkanál tejet A barna tésztát vajjal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk.
Előmelegített kb. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg a teteje át nem sül. (kb. 15 perc)
Közben elkészítjük a kókuszkrémet, amelyhez felforraljuk a tejet a melybe előzőleg elkevertük a lisztet és cukrot. A tűzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
A krémet egyenletesen rákenjük a megsült kakaós tésztára, a krémre pedig a világos tésztát öntjük, és elsimítjuk. Addig sütjük amíg aranybarnára nem sül (ez kb. 30 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni, és a tetejét csokimázzal vonjuk be.
Csokimáz: a cukrot elkeverjük a kakaópórral, hozzáadjuk a vizet, s lassú tűzön besűrítjük. Levesszük és simává elegyítjük a vajjal. Rögtön a tésztára öntjük, széles pengéjű késsel elegyengetjük.
Vagy: A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.
Végül, ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk.
A receptet ezen a oldalon találtam!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése