2014. május 14., szerda

Zöldségleves petrezselymes vajgaluskával

Zöldségleves petrezselymes vajgaluskával

Hozzávalók:
4-5 szál répa
1 szál zöldség
1 db vörös hagyma
2 ger. fokhagyma
1-2 paradicsom
2 db krumpli
2 db húsleves kocka
1 ek. citromlé
só, bors
(lehet még: zeller, karalábé, marék borsó...)

A hagymát felaprítom olajon megfonnyasztom. A zöldségeket kockázom/ karikázom és a hagymához adom, belemorzsolom a húsleves kockákat és belereszelem a fokhagymát, jól átforgatom és felöntöm vízzel, fűszerezem. A vége felé bele szaggatom a galuskát.

Petrezselymes vajgaluska

Hozzávalók:
10 dkg liszt (lehet rétes is)
5 dkg vaj
1 db tojás
petrezselyemzöld

őrölt bors

A vajat mikróban kicsit megolvasztom, majd ha már csak langyos, hozzá öntöm a lisztet, a sót, az őrölt borsot, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az egész tojást. Jól összekeverem, majd a forró levesbe szaggatom, ahol pár percig főzöm, majd lefedem.
Kilehet főzni még akár enyhén sós vízbe, vagy a levesből kivett lében is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése