2014. május 16., péntek

Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

 Hozzávaló:
- 40 dkg sima liszt
- 0,7 dl langyos tej
- 1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
- 1 kisebb tojás
- csipet só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál tej
- néhány kanál mogyorókrém

A tejben felfuttatom az élesztőt egy csipet cukorral, majd a többi hozzávalóval bedagasztom a tésztát (kivéve a 2 evőkanál kakaóport és a 2 evőkanál tejet - ezekre később lesz szükség). Ezután 3/4 órán át kelesztem letakarva.
Amikor megkelt, átgyúrom és két egyenlő részre osztom - az egyikbe belegyúrom a két evőkanál kakaóport és 2 evőkanál tejet is gyúrok hozzá. Majd két-két gombócot gyúrok a kakaós és világos tésztából is.
3. Lisztezett felületen külön-külön egyforma kör alakúra nyújtok 1 világos és 1 kakaós tésztát, majd egymásra illesztem (alulra a kakaós tészta, felülre a világos), és 12 egyenlő háromszögekre vágom fel. A szélesebb részére lehet tölteléket tenni, majd feltekerem, és kiflikké formázom. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtom külön-külön kör alakra, egymásra helyezem (most lehet alulra a világos, felülre a kakaós), 12 háromszöget vágok, megtöltöm és feltekerem, kiflikké formázom.
Sütőpapíros tepsire teszem a kifliket és még kb. 15 percig hagyom kelni, majd lekenem a tetejét tejjel.
Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm.




A recept Gabriella csodálatos konyhájából származik!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése