2014. május 14., szerda

Sonkás-sajtos-tejfölös napocska

Sonkás-sajtos-tejfölös napocska

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 70 g joghurt
- 1,5 evőkanál olaj
- 1 kiskanál só
- 1 teáskanál cukor
- kb. 1 dl langyos víz
- 1,5 dkg élesztő

a tetejére a lekenéshez 1 tojás

Töltelékhez:
- 30 dkg sonka
- 3-4 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, petrezselyem ízlés szerint

A langyos joghurtban felfuttatjuk az élesztőt és összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát.
A töltelékhez a sonkát és hagymát apróra vágjuk, fokhagymát lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt ízlés szerint elkészítjük.
Amikor a tészta megkelt, ketté szedem. Az egyik adagot kinyújtjuk kör alakúra és 2-3 mm vastagra, sütőpapíros tepsire tesszük és megkenjük a sonkás töltelékkel. Kinyújtjuk a másik felét is, befedjük vele a tölteléket.
Egy poharat lisztbe mártunk és picit benyomjuk vele a tészta közepét, úgy hogy ne lyukasszuk át a tésztát. Majd éles késsel egyforma cikkekre szeleteljük a tésztát, és minden szeletet kétszer vagy háromszor megtekerünk. Kb. 20 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük ill. amíg szépen kezd pirulni a teteje.
Amikor megsült, néhány percre letakarjuk egy tiszta konyharuhával.
 
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése