2014. május 17., szombat

Párizsis szendvics

Párizsis szendvics

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1-1,5 dl langyos tej
- 1 tojás
- 5 dkg puha vaj
- 1 csapott teáskanál só
- 1,5-2 dkg friss élesztő

néhány szelet vastagabb párizsi
- a tetejére 1 felvert tojás

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, (miután a langyos tejben felfuttattam az élesztőt) és meleg helyen duplájára kelesztem. Ekkor kinyújtom kb. 2-3 mm vastagra és egy a párizsinál valamivel nagyobb pohárral/szaggatóval köröket szaggatok. Két korong közé egy párizsi szeletet teszek és bevagdosom, 3-6-9-12 óránál, majd mindegyiken csavarok egyet és lekenem a felvert tojással. Sütőpapíros tepsire teszem, és előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütöm, majd fogyasztásig letakarom egy tiszta konyharuhával.


Az receptet Gabi konyhájából lestem el, még 1 éve, srácaim  imádják! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése