2014. május 12., hétfő

Karamellás sportszelet - SÜTÉS NÉLKÜL

Karamellás sportszelet

Hozzávalók: (kb. 20x25 forma)
- 1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
- 1 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál rumaroma

Krémhez:
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 1 liter tej
- cukor ízlés szerint
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 db nagy sport szelet

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a cukrot és a rumaromát, a kekszet belemártogatjuk, de ne ázzon szét! és  szorosan kirakjuk vele a tepsit.
A pudingport kevés tejben simára keverjük, ízesítjük cukorral, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre főzzük, és még forrón a kekszre öntjük.
A tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálóval, és a 3/4 részét a már kihűlt pudingra egyengetjük.
A csokoládékat lereszeljük és a maradék tejszínbe keverjük. Ezt is az előző habos réteg tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük min. 3 órára, hogy a keksz megpuhuljon, a krém pedig kellően megdermedjen.
Másnap a legfinomabb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése