Mákos-vaníliás szelet
Piskótához:
5 tojás
7 ek cukor
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg mák (nem darált!)
2 ek liszt
1 cs. sütőpor
csipet só
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
10-15 dkg túró
3 ek cukor
Kenéshez és a tetejére:
néhány ek (házi) sárgabarack lekvár
10 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
néhány csepp olaj
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a mákot és a liszttel elkevert sütőport, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Sütőpapírral bélelt, formába öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 20-25 perc.
Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni, majd két lappá vágjuk.
A pudingport elkeverjük a cukorral, kézi habverővel simára keverjük a tejjel, majd folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a túrót is.
Az alsó tésztalapot megkenjük baracklekvárral, rákenjük a túrós vaníliakrémet, befedjük a másik tésztalappal. A vajat felforraljuk, majd tűzről levéve beletördeljük az étcsokoládét. Villával addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad, ekkor hozzáadunk néhány csepp olajat.
Az így elkészített csokoládémázzal bevonjuk a süteményt, s fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése