Epres mini tortácskák
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
eperlekvár a töltéshez
A krémhez:
4 dl habtejszín
25 dkg mascarpone (én natúr vajkrémet használtam)
porcukor
1 cs Zselatin fix
kb. 25 dkg eper (de lehet több is, ez a minimum)
A tetejére csoki reszelék/forgács
A sütőt 200 fokosra előmelegítjük.
Piskótatekercset készítünk. Ehhez a hat tojást egészben egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel kb. 4 percig verjük, amíg magas habos masszát nem kapunk.
A masszába kanalanként adagoljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük, és 10 perc alatt megsütjük. Ha megsült, még melegen, a papírral együtt a szokásostól eltérően, a rövidebb végénél fogva feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni.
Vágjunk az eperből szeleteket a díszítéshez, a többi epret kockázzuk fel.
Verjük a tejszínhabot a porcukorral, és hozzáadjuk a mascarponét (vajkrémet). Zselatin fix csak akkor kell bele, ha nem azonnal fogyasztjuk, illetve ha valamiért nem akar a massza eléggé “keménnyé”, vagyis nem folyóssá válni. Más esetben a zselatin felesleges. Keverjük bele az eperkockákat.
Tekerjük ki a piskótát, vegyük le róla a sütőpapírt. Vágjuk hosszában (tehát a hosszabbik oldalával párhuzamosan) pontosan félbe a piskótalapunkat, és mindkét csíkot kenjük meg eperlekvárral. Csavarjuk fel. Szeleteljük fel a 2 hengert. Fektessük a piskótatekercseket egy tálcára, osszuk el rajtuk a krémet, és díszítsük az eperszeletekkel és szórjuk meg csoki forgáccsal.
Ha állnia kell a sütinknek, érdemes lekenni vékonyan az eperszeleteket egy kis tortazselével, hogy ne száradjanak ki.
A receptet maimoni oldalán láttam/ találtam / lestem el! :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése