Narancsos torta gyümölcsökkel
a piskótához: 4 tojás,
6 evőkanál cukor,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál narancslé,
8 evőkanál liszt,
1 narancs reszelt héja,
csipetnyi sütőpor
a csokoládés : 20 dkg 50 %-os csokoládé,
20 dkg vaj,
2 evőkanál porcukor,
1 dl tejszín
a narancsos krémhez: 25 dkg görög joghurt,
2 dl habtejszín,
10 g zselatin,
2 narancs
továbbá: 1 narancs leve,
2 dl habtejszín,
1 gránátalma
2 narancs, 3 kiwi = vagy bármilyen gyümölcs
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, a végén hozzáadjuk a narancs reszelt héját, narancslevet meg az olajat és kissé még együtt verjük. A sütőport összevegyítjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 24 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
A csokoládés krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a feltördelt csokoládét, a porcukrot meg a vajat és lassú lángon addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz. Félrehúzzuk és többször átkavarva, kenhető állagúra hűtjük.
Egy kevés narancshéjat lereszelünk és kiszorítjuk a levét. Feloldjuk benne a zselatint, felmelegítjük(nem forraljuk), majd belekavarjuk a joghurtba. Belekavarjuk a reszelt narancshéjat is. A habtejszínt felverjük és könnyedén összekavarjuk a joghurttal.
A piskótát lapjában kettőbe vágjuk és a lapokat meglocsoljuk a narancslével, majd lekenjük a csokoládés krémmel. Kapcsos tortaforma aljára tesszük az első lapot és rákenjük a joghurtos krém felét, rátesszük a második lapot és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára dermedni hagyjuk.
A tortát tálcára emeljük, az oldalát bevonjuk a felvert habtejszínnel és kirakjuk a gyümölcsökkel.
A recept Aleda konyhájából való!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése