2014. május 12., hétfő

Mini kalácsok - Tojás mentes

Mini kalácsok

Hozzávalók (9 db):
50 dkg liszt
2 dl tej
1 db natúr  joghurt
5 dkg  vaj
4 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 cs. szárított élesztő

A lisztben elkevertem a sót, és mélyedést csináltam bele, a langyos tejet, 1 teáskanál cukrot és az élesztőt beleöntöttem. 10 perc múlva a maradék cukrot, a meglangyosított joghurtot és az olvasztott vajat is bele gyúrtam. 30 percig pihent, majd újra átgyúrtam és 12 dkg-os adagokra osztottam, majd 10 percig pihentettem. kb 3,5 arasznyi nagyságú hurkákat csináltam az egyes adagokból, majd jött a formázás.
A hurka jobb oldali végét felhajtottam a közepéhez. Az így kapott hurkon a bal oldali végét áthúztam.
A hurok lenti részét balról jobbra megcsavartam, majd a jobb oldalon lévő hurka végét újra átbújtattam.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam a kis fonatokat. 200 fokos előmelegített sütőben 5 percig sütöttem magas hőfokon, majd még 15 percig 175 fokon. Hogy fényes legyen sütés után átkentem egy kis cukros tejjel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése