2014. május 16., péntek

Rostos sárgarépa ital / Csokis kuglóf

Rostos sárgarépa ital

30 dkg sárgarépa
5-10 dkg cukor
3,5 dl narancsszörp
0,5+2,5 l víz
egy fél citrom leve

Megtisztítjuk és felkarikázzuk  sárgarépákat, megszórjuk cukorral és fél liter vízben teljesen puhára főzzük. Botmixerrel pürévé zúzzuk, majd langyosra hagyjuk hűlni.
Ezután hozzáöntjük a szörpöt valamint még 2,5 liternyi vizet, és ízlés szerinti citromlevet facsarunk hozzá. Alaposan összekeverjük és töltsük üvegekbe. Hűtőszekrényben kb. 1 hétig eláll.


Csokis kuglóf

4 db tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 dl olaj
1 dl tej
1 citrom reszelt héja
2 ek cukrozatlan kakaópor

A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet és végül a sütőporos lisztet.
A tojásfehérjékből kemény habot verek és óvatosan beleforgatom a masszába.
Kivajazott kuglóf formába öntöm a tészta 2/3-át a többibe belekeverem a kakaó port és rákanalazom a fehér tésztára.
Előmelegített sütőben 15 percig süssük 200 fokon, majd 160 fokon kb. 40 percig.
Ha kisült kiborítjuk, hagyjuk kicsit hűlni és meg lehet szórni porcukorral vagy esetleg be lehet vonni csokival.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése