2014. május 12., hétfő

Hólabda muffin

Hólabda muffin

Hozzávalók 20-22 db muffin-hoz:

a tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál olaj

a krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
16 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
 fél citrom leve és reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék

a tetejére:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
forró víz

a hempergetéshez:
kókuszreszelék

A tésztához az egész tojásokat habosítsuk össze a cukorral. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral, majd apránként keverjük hozzá a cukros tojáshoz. Végül adjuk hozzá az olajat is. A muffin formát kenjük ki vajjal, majd lisztezzük be és mindegyik mélyedésbe tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát. Előmelegített sütőbe 200 fokon süssük kb. 20 percig. A megsült muffinakat hagyjuk a formában kihűlni, majd vegyük ki.

Közben a krémhez keverjük simára a lisztet kevés tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is és alacsony lángon sűrítsük be. A tűzről levéve keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a fél citrom reszelt héját és levét is, majd teljesen hagyjuk kihűlni. A vajat keverjük habosra a porcukorral és adjuk hozzá a már teljesen kihűlt krémhez.

A kihűlt muffinakat vágjuk ketté és töltsük meg krémmel, majd kenjük meg az oldalát is, és forgassunk meg a kókuszreszelékben. Ha mindegyik muffint betöltöttük és megkentük, készítsük el a mázat: a kakaóport keverjük össze a porcukorral, olajjal, majd kézi habverővel annyi forró vizet adjunk hozzá, amennyivel egy nem túl folyó állagú, de jól kenhető krémet kapunk. Ezzel a krémmel kenjük meg a muffin-ok tetejét.
Tegyük hűtőbe!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése